Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2014 20:13 - Защо вербалната хомеопатия е измама? Или "Уингардиум левиосса" за наивници.
Автор: homeo Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1409 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.11.2014 09:27


 Тъй като има голямо объркване в обществото относно вербалната хомеопатия и изобщо  по отношение на истинската д-р Ханеманова хомеопатия, ще изясня няколко неща:
 ПЪРВО - Вербалната "хомеопатия" НЕ Е никаква хомеопатия. Защо? Защото при нея лекарството се състои от чиста вода / плюс малко спирт/, която е попила или копирала САМО ЗВУКА ОТ ЛАТИНСКОТО ПРОИЗНОШЕНИЕ на ПЪРВОИЗТОЧНИКА  -  пр. АКОНИТУМ НАПЕЛУС.
 Звукът, както и светлината, както и мисълта, са също Източник на енергия, но те могат да пренесат върху  лекарството само вибрационното, ЗВУКОВО съответствие, НО НЕ И БИОХИМИЧНИТЕ му свойства, на които реално се дължи успехът на Ханемановата хомеопатия. Тези биохимични свойства са предадени на водата от първоизточника чрез разреждане и разбиване, и съответстват ТОЧНО на химичния му състав , дори не само това - лекарствата на д-р Ханеман са по-силни от първоизточника поради натрупването, копирането на информация при последователните разбивания на лекарството при неговото производство.
 Вибрационната "хомеопатия"  изобщо НЕ Е и НЕ БИ ТРЯБВАЛО  да се нарича хомеопатия, защото ЗВУКОВИТЕ вълни по никакъв начин не могат да наподобят някакво реално заболяване. Хомеопатия - означава "подобен на болестта", тоест първоизточникът е в състояние да  причини в реални дози увреждания в тялото, подобни на някоя конкретна болест.
Вербалното ВЪЗДЕЙСТВИЕ  НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ и НЕ Е хомеопатия, то може да има само плацебо - ефект.  Така както аз вечер си повтарям НАУМ  някакви думи, може и имена на лекарства, за да мога по- лесно да заспя - НО това не е никаква хомеопатия - тук въздействието е чисто психично, защото един повтарящ се еднообразен звук, мисъл - наум,  прекратява процеса на мислене и разсъждения на ума, така че той по- лесно преминава във фазата на съня. Трябва ли сега аз да се обявя за ИЗОБРЕТАТЕЛ на МИСЛОВНАТА хомеопатия?????  Това е повече от смешно.

ВТОРО - Вербалната "хомеопатия" Е ОСОБЕНО ОПАСНА. Защо?
Защото тя  НЕ МОЖЕ да излекува, НО МОЖЕ ДА НАВРЕДИ ЗНАЧИМО - тъй като болният разчита на "хомеопатичното" лечение и не прилага никаква друга медицина - но микроорганизмите не чакат, а се размножават. Така една гнойна ангина, лекувана чрез ВЕРБАЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ може бързичко да те вкара в болница, ако не и някъде другаде.
Повтарям - "ефектът" от това СЛОВЕСНО ДЕКЛАМИРАНЕ на латинските наименования на лекарството може да бъде само ПЛАЦЕБО /самовнушение/.
То може да окаже някакво подобрение по отношение на болковите синдроми - защото те имат и психична компонента - тоест болковото усещане е субективно, но НЕ МОЖЕ да се ИЗЛЕКУВА по този начин  истинската болест, особено ако тя е инфекциозна.

Вербалната "хомеопатия"  може да бъде единствено вербално /словесно/ ВЪЗДЕЙСТВИЕ / но не и хомеопатия/  и е заимствало идеята за този начин на повлияване върху болестта или здравето  от индийските мантри, чрез които може да се лекува донякъде - най- известната такава мантра е "ОМ намах шивая", но както виждате това е комбинация от звуци, НАПЪЛНО РАЗЛИЧНА от ЛАТИНСКИТЕ НАИМЕНОВАНИЯ на билки или други вещества.
За да бъде ефективно едно истинско хомеопатично лекарство ТО ТРЯБВА ДА Е БИЛО В ДИРЕКТЕН КОНТАКТ С ИЗХОДНОТО ВЕЩЕСТВО посредством разтварянето му във воден разтвор - или това е първоначалният разтвор, така наречената  тинктура - майка. Тя може последователно да бъде разреждана, НО И ДИНАМИЗИРАНА чрез разбиване /енергично разтръскване/ което води до копиране на първоначалната биохимична информация от Първоизточника върху молекулите на разтворителя - в случая вода плюс малко спирт.
Вербалното въздействие може да бъде само най общо положително или най- общо отрицателно - точно така, както положително или отрицателно се повлиява ориза при прословутия опит на Масару Емото - когато му казваш "Благодаря"  или когато му казваш "Глупак" - съответно резултатът е различен. Но това изобщо не означава, че истинското хомеопатичното лекарство по въздействие ще бъде идентично с неговото ПРОИЗНАСЯНЕ. Разликата не е просто много голяма, а тя е ПРИНЦИПНА. В случая с истинското лекарство то е било в досег с пъроизточника и запаметява неговата биохимична информация и после я предава на човека при лечение на някаква болест. А при вербалното въздействие имаме само запаметяване на една ЗВУКОВА ВИБРАЦИЯ, която  няма НИЩО ОБЩО  с биохимията на първоизточника.

 ТАКА ЧЕ - ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТАЗИ ИЗМАМА, в която са включени телевизии, предавания, издателства и прочее - по необясними за мен причини.

Все пак да не забравяме, че д- р Ханеман е бил преди всичко ЛЕКАР с доказани НА ПРАКТИКА клинични резултати, а не просто някакъв ФАНТАЗЬОР С МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ или пък автор на фентъзи книги. Той ЛИЧНО е правил много доказвания на хомеопатичните лекарства, а такова доказване е невъзможно да се направи и НЕ е правено от автора на вербалната "хомеопатия". Доказване означава да се предизвикат симптоми у експериментатора, които всъщност наподобяват на някоя болест, което дава възможност хомеопатичното лекарство да бъде използвано при реални болести с подобни симптоми. ДОКАЗВАНЕ чрез ИЗГОВАРЯНЕ на латинско име - досега НИКОЙ НЕ Е НАПРАВИЛ и не може да бъде направено.

      В този смисъл вероятно "Уингардиум левиосса" на Хърмаяни от " Хари Потър" БИ ИМАЛА ПО-ГОЛЯМ ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ от простото произнасяне на някакви латински имена на билки или други вещества. Впрочем - защо ли пък изобщо трябва да произнасяме това латинско име на някаква вода в чаша - след като само вибрацията на гласните ни струни ВЕДНАГА и ДИРЕКТНО се отразява върху тялото ни, защото ние сме изградени от 70 - 75 процента вода?! Така че това посредничество на някаква чаша с вода е абсолютно излишно при вербалното /словесно/ въздействие, което  не е и не може да бъде  хомеопатия.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: homeo
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 33247
Постинги: 9
Коментари: 6
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031