Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2014 21:38 - Хомеопатията не е магия, а има реални научни основи
Автор: homeo Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 933 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.10.2014 23:15


    Днес много хора се занимават с хомеопатия. Някои постигат добри резултати, други - не съвсем.
  Борбата между двете световни хомеопатични школи -  английската и френската е твърде голяма и за мен - неприемлива.
  Английската школа, както и производната на нея индийска школа - са в групата на т. нар. Класическа хомеопатия. Те работят с едно, единствено лекарство, съответстващо на симптомите на болестта, но в доста голяма потенция - поне 200СН и нагоре.
Била съм свидетел както на много бързо оздравяване при такова лечение, така - и на влизане в болница  след хомеопатичното лечение - имам предвид в много висока потенция.
 Френската школа работи с по- ниски разреждания - като може да се ползва и повече от едно лекарство в последователен ред.
 Кой е правилният подход?
 Истината за мен, след около 10 години практикуване и особено - след като лекувам себе си и цялото си семейство само с хомеопатия и някои хранителни добавки / нямам предвид скъпите продукти на Аквасорс или на някоя друга чужда компания, а предимно много евтини български такива/ е следната:
 Класическото лечение - в сравнително високи разреждания, е по- подходящо за психични проблеми. 
 А по- ниските и средно високи разреждания до 30СН - за телесни болести от всякакъв характер - от инфекциозни /заразни/ до хормонални, травматични или кожни проблеми.

 От голямо значение за излекуването е честотата на прием, съобразена със степента на разреждането  и съотношението им към силата и остротата на клиниката на наличната болест.
Макар че общо взето, гореказаното не е написано в хомеопатичната литература и справочници, но  от личен опит зная - прекалената честота на прием може да обърне лечението в  посока, точно обратната на желаното. А от друга страна - недостатъчният прием може да не доведе нещата до край. Тънкостта е  не само да се намери правилното лекарство или лекарства, но и  те да се дадат в правилно разреждане и правилна честота на прием.
Тъкмо поради горните причини - лечението с хомеопатия се оприличава на изкуство- тоест, има големи тънкости и трудности при изписването на правилното лекарство.
Изведените досега хомеопатични закони - на д-р Ханеман и на д-р Херинг са само клинични закони - тоест, изведени са от многото клинични опити в миналото, от емпирията, поради което те не дават някаква реална теория, а са само помощник в клиничния подход към болния.
 Реална научна теория за хомеопатията все още няма и до днес, макар за някои хора тя да е вече известна, но все още непубликувана - и това са съвсем обективни закони, а не някаква психотична история - каквато е днешната "обосновка" на някои източни школи. /ако сте прочели поне една книга от прословутите индийски или други "класически" автори/.
 Въз основа на гореказаното, както и на личните си експерименти - мога да кажа Внимавайте с хомеопатията, Тя може както да излекува, така и да навреди -  и то сериозно. Имам предостатъчно подобни случаи, събрани от споделеното от различни пациенти и колеги, но  продължавам да събирам подобни истории относно погрешното лечение с хомеопатия, ако някой желае - може да сподели най- общо.
Отново искам да предупредя - макар че никой не го прави, общо взето - Хомеопатията НЕ
 Е е безвредна при погрешно назначение.
Но хомеопатията спокойно може да се прилага - при правилно лечение, разбира се, както при хора на различна възраст - от кърмачета до старци,  така и при животни, растения, също и при насекоми - имам предвид личният ми опит с болести по пчелите и др.



Тагове:   хомеопатия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: homeo
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 33236
Постинги: 9
Коментари: 6
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031